Sneženie na východnom Slovensku dopravu neskomplikovalo

13.03.2010 Prešov

Košice/Prešov 13. marca (TASR) - Slabé sneženie, ktoré od rána zasiahlo východné Slovensko, problémy v doprave nespôsobilo.
Všetky cesty a horské stúpania v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji sú podľa hlásení dispečingov správy ciest zjazdné.
O niečo viac snehu, ako v iných lokalitách, pribudlo v okresoch Trebišov a Košice - okolie, najmä pri Štóse, kde cestári preventívne posypávajú komunikácie soľou, informoval Róbert Vinclér z dispečingu Správy a údržby ciest (SÚC) Košického samosprávneho kraja.
Snežilo aj vo všetkých okresoch Prešovského samosprávneho kraja s výnimkou Popradu, kde sú cesty suché. Najviac snehu - do troch centimetrov - napadlo v okrese Bardejov, kde nasadili na čistenie mechanizmy a 12 cestárov, informoval Miroslav Milý z dispečingu SÚC Prešovského samosprávneho kraja.
Spresnil, že na cestách 1. triedy, vrátane hraničného priechodu Lysá Poľana, je kašovitá vrstva snehu, priechod Vernár je suchý. Na cestách 2. triedy, hlavne v severných okresoch Kežmarok, Stará Ľubovňa a Bardejov je utlačená snehová vrstva do dvoch centimetrov. Na cestách 3. triedy je rovnako utlačená vrstva snehu do troch centimetrov.
Sneženie je bez silnejšieho vetra, čo prispieva k bezproblémovej údržbe ciest, informovali z dispečingov.
 

Vyberte región